17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019, 09.10πμ


ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να συμμετάσχει κάποιος στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 10ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι/νες το 2009 και μεγαλύτεροι).

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Η εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 3χλμ δίνεται επί της οδού Βασ. Σοφίας, στο ύψος της οδού Νεοφύτου Δούκα (Κολωνάκι, κοντά στη ΛΑΕΔ).

Η διαδρομή του Αγώνα 3χλμ ακολουθεί τις οδούς: Βασ. Σοφίας (ρεύμα καθόδου προς Σύνταγμα) - Ακαδημίας - Χαλκοκονδύλη - Πατησίων - Πανεπιστημίου -  Αμαλίας με κατάληξη και τερματισμό επί της Λ. Αμαλίας, μπροστά στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη


Πριν τον Αγώνα

ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Πριν ξεκινήσετε από το χώρο διαμονής σας σιγουρευτείτε ότι έχετε μαζί σας:

1. Τον προσωπικό αριθμό συμμετοχής σας και τις παραμάνες που υπάρχουν μέσα στον φάκελο (το chip χρονομέτρησης είναι ενσωματωμένο στον αριθμό)

2. Την πλαστική τσάντα για τα ρούχα, με κολλημένο επάνω το αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής σας


ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ & ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι δρομείς πρέπει να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα και τα ρούχα που δεν χρειάζονται κατά τη διάρκεια του αγώνα μέσα στην πλαστική τσάντα που παρέλαβαν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης τις προηγούμενες μέρες. Η πλαστική τσάντα με τα προσωπικά αντικείμενα, για όσους δρομείς το επιθυμούν, θα πρέπει να έχει παραδοθεί το αργότερο 50 λεπτά πριν την εκκίνηση, στην οριοθετημένη περιοχή που βρίσκεται στο ύψος της Λεωφόρου Αμαλίας στην αλέα του Ζαππείου Μεγάρου. Στη συνέχεια θα πρέπει να διασχίσουν τον Εθνικό Κήπο καταλήγοντας στην έξοδο Βασ. Σοφίας ή να μεταβούν με το μετρό στο χώρο της εκκίνησης, στη στάση μετρό Ευαγγελισμός (μία στάση μετά το Σύνταγμα).

Αμέσως μετά τον τερματισμό η παραλαβή της πλαστικής τσάντας γίνεται από τους ίδιους τους δρομείς με τη βοήθεια εθελοντών, από το ίδιο σημείο όπου την παρέδωσαν, και με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

Πάνω στην πλαστική τσάντα θα πρέπει να διακρίνεται ευκρινώς ο αριθμός συμμετοχής του δρομέα. Η τσάντα πρέπει να είναι καλά κλεισμένη και δεν πρέπει να περιέχει ταξιδιωτικά έγγραφα, χρήματα, τιμαλφή ή φάρμακα. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας αντικειμένων αξίας.


ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Οι συμμετέχοντες δρομείς πρέπει να βρίσκονται στην περιοχή της Αφετηρίας του αγώνα τουλάχιστον 40 λεπτά πριν την εκκίνηση (το αργότερο δηλαδή στις 08.30πμ). Σημειώνεται ότι από τις 07.00πμ ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας τροχοφόρων στο κέντρο της Αθήνας

Επειδή ο Αγώνας Δρόμου 3χλμ ακολουθεί την εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Δρόμου, παρακαλούνται οι δρομείς να υπακούουν στις οδηγίες των υπευθύνων της Οργανωτικής Επιτροπής.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Το αργότερο 15 λεπτά πριν δοθεί η εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να έχουν πάρει θέση στο χώρο της εκκίνησης. Οι δρομείς παρακαλούνται, επιδεικνύοντας αθλητικό ήθος και ευ αγωνίζεσθαι, να τοποθετηθούν στο προκαθορισμένο και αναγραφόμενο στον αριθμό συμμετοχής τους block εκκίνησης. Θα υπάρχουν συνολικά τρία (3) διαφορετικά blocks εκκίνησης.

Η εκκίνηση θα δοθεί στις 09.10πμ ακριβώς.

Προσοχή:Εάν υπάρχουν ΑμεΑ, με αγωνιστικά αμαξίδια ή τυφλοί αθλητές, θα προηγηθούν στην διάταξη των δρομέων.

 

Κατά τη Διάρκεια του Αγώνα

ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Εμφιαλωμένο νερό προσφέρεται σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς στην Εκκίνηση και στον Τερματισμό.


ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ

Εάν κάποιος δρομέας εγκαταλείψει την προσπάθειά του για οποιοδήποτε λόγο, θα πρέπει να επικοινωνήσει με κάποιον υπεύθυνο ή εθελοντή της Οργανωτικής Επιτροπής σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής, ώστε να μεταφερθεί στον τερματισμό από όχημα που ακολουθεί τους τελευταίους δρομείς. Σε περίπτωση που ο δρομέας δεν χρειάζεται ιατρική βοήθεια, μπορεί να κατευθυνθεί προς τον τερματισμό με δική του ευθύνη.

 

Μετά τον Τερματισμό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ

Άμεση ιατρική βοήθεια μπορεί να παρασχεθεί σε όποιον δρομέα έχει σχετική ανάγκη από το ιατρικό προσωπικό που βρίσκεται στην περιοχή του τερματισμού.

Κατά την έξοδό από τον χώρο Τερματισμού προσφέρεται στους συμμετέχοντες δρομείς νερό, ισοτονικά ποτά, αναψυκτικά, μπανάνες, κλπ. Αμέσως μετά τον τερματισμό οι δρομείς παραλαμβάνουν αναμνηστικό μετάλλιο τερματισμού και κατευθύνονται για την παραλαβή των ρούχων τους στην αλέα του Ζαππείου Μεγάρου.

Η παραλαβή της πλαστικής τσάντας αμέσως μετά τον τερματισμό γίνεται με τη βοήθεια εθελοντών από τους ίδιους τους δρομείς και από το ίδιο σημείο όπου τις παρέδωσαν, με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η Οργανωτική Επιτροπή συνεργάζεται με το διεθνώς αναγνωρισμένο Φωτογραφικό Πρακτορείο MARATHON-PHOTOS, από την ιστοσελίδα του οποίου μπορούν οι συμμετέχοντες να προμηθευτούν τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο (www.marathon-photos.com) από 24 ώρες μετά τον αγώνα.