Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με την ιστορική του προσφορά στην υγειονομική υποστήριξη των μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην χώρα μας, άλλα και την πολυετή συμμετοχή του στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και εφέτος θα δώσει το παρόν για την ασφαλή διοργάνωση του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας με την πολυπληθή ομάδα κλιμακίου του Τομέα Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Οι Εθελοντές Διασώστες του Ε.Ε.Σ. θα προσφέρουν και στη φετινή διοργάνωση τις υγειονομικές τους υπηρεσίες με την άριστη τεχνογνωσία τους , καθώς και το σύγχρονο εξοπλισμό τον οποίο διαθέτουν.

H RSF Hellas - Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, συνεργάζεται με την Εθελοντική Ομάδα Ετοιμοκλής συμμετέχουν από κοινού στην υγειονομική κάλυψη του Ημιμαραθωνίου Αθήνας με ομάδα Εθελοντών Ιατρών, Νοσηλευτών και Πιστοποιημένων Παρόχων Πρώτων Βοηθειών.

Η RSF Hellas - Ελληνική Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης, είναι ο μοναδικός εθελοντικός φορέας στην Ελλάδα που εφαρμόζει σύστημα διασφάλισης ποιότητας κατά ISO για τις Υγειονομικές Καλύψεις της, τις Εκπαιδεύσεις της σε Πρώτες Βοήθειες και Τηλεπικοινωνίες κτλ.

 Περισσότερες πληροφορίες στο site της www.rsfhellas.org

 Η Ε.Δ.Ο.Κ. αποτελεί μια εθελοντική διασωστική ομάδα, πιστοποιημένη και εντεταγμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,  η οποία δραστηριοποιείται τόσο στην παροχή βοήθειας σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης, λόγω φυσικών ή μη καταστροφών, όσο και στην υγειονομική κάλυψη σημαντικών αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και διοργανώσεων.

Έχοντας ως κύριο μέλημα την ασφάλεια των πολιτών, διοργανώνει ημερίδες και σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών, Ορεινής και Αστικής Διάσωσης, Πυρόσβεσης και Πυροπροστασίας με στόχο την εκπαίδευση όλων στην αντιμετώπιση επικείμενων αντίξοων συνθηκών

Η Ο.ΔΙ.Κ. – Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων, συμμετέχει στην υγειονομική κάλυψη του Ημι-Μαραθωνίου με ομάδα εθελοντών διασωστών, νοσηλευτών και Πιστοποιημένων Παρόχων Α’ Βοηθειών.

Ο σκοπός της είναι η ανιδιοτελής, εθελοντική προσφορά βοήθειας στην πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση από μαζικές καταστροφές όπως σεισμοί, εκτεταμένες πλημμύρες, θεομηνίες, δασοπυροσβέσεις κ.ά., στην έρευνα και διάσωση ατόμων από αεροπορικά, ορειβατικά, ναυτικά και άλλα εν γένει ατυχήματα, καθώς και η παροχή ή διαχείριση ανθρωπιστικής βοήθειας εντός και εκτός Ελληνικών συνόρων. Στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης, βρίσκεται πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο συγκεντρώνοντας τρόφιμα και είδη α’ ανάγκης για ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα, για ιδρύματα φιλοξενίας ανηλίκων.
 

Η καλή στοματική υγεία έχει ιδιαίτερη σημασία για την ποιότητα της ζωής του αθλητή και την αθλητική του δραστηριότητα. Επίπονη προετοιμασία χρόνων μπορεί να πάει χαμένη εξ αιτίας τραυματισμών ή συνηθισμένων προβλημάτων στο στόμα και τα δόντια των αθλητών.

 

Η Επιστημονική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής έχει στόχο να συμβάλλει στην πρόληψη τραυματισμών στο πρόσωπο και στην βελτίωση της στοματικής υγείας των αθλητών, ώστε   να αγωνίζονται με ασφάλεια και να επιστρέφουν μετά τον αγώνα στο σπίτι τους  με ένα υπέροχο χαμόγελο. Μπορείτε να μας βρείτε στο: http://www.sportsdentistryhellas.gr/

 

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβρη του 2009 από έφεδρους πολίτες, ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Τα μέλη μας προέρχονται και από τα τρία όπλα των Ενόπλων δυνάμεων και διέπονται από τα συναισθήματα της φιλοπατρίας και Ορθοδοξίας. Συνεργαζόμαστε στην εκπαίδευση με άλλα νόμιμα σωματεία τόσο σε αντικείμενα στρατιωτικά όσο και Πολιτικής Προστασίας. Έχουμε νόμιμη δράση και εκπαιδευόμαστε σε αντικείμενα αστικού περιβάλλοντος και ορεινού αγώνα. Λαμβάνουμε  μέρος σε στρατιωτικές ασκήσεις στο εσωτερικό αλλά και σε ασκήσεις στο εξωτερικό. Έχουμε ενταχθεί στην  Πολιτική Προστασία από το 2010.

Ο σκοπός τις ύπαρξης, ένας. Η ανιδιοτελής προσφορά στην Πατρίδα. Ο θεσμός του Πολίτη-Οπλίτη.

 

 
 
 
 
 
Στο Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων η έννοια του εθελοντισμού συνδέεται με την αλληλεγγύη και την ανιδιοτελή προσφορά. Ο εθελοντισμός εκφράζεται με πολλούς τρόπους, ο καθένας από αυτούς με τη δική του φυσιογνωμία και μέθοδο δράσης. Κοινό χαρακτηριστικό όμως όλων είναι η συνδρομή τους στην προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

 Το σχολείο μας έχει πολλές συμμετοχές και διακρίσεις και μεγάλη κοινωνική  συνεισφορά καθώς με την συμμετοχή μας στο τρέξιμο ενισχύουμε οικονομικά ιδρύματα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2015 ενισχύσαμε το Χαμόγελο του Παιδιού ενώ το 2016  το Σωματείο Κακοποιημένων Γυναικών και ανήλικων παιδιών στο Αιγάλεω, στο Race for the Cure το Άλμα Ζωής,  στο The Toc Merrython το Κέντρο Σίτισης του Δήμου Αθηναίων και άλλα πολλά. 

 

   
   
 
   
 
 
Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού - Αχαρνών ιδρύθηκε το 2011 από μια ομάδα ενεργών πολιτών που στόχο έχουν να ευαισθητοποιήσουν το ευρύ κοινό ως προς τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

 

Για τον σκοπό αυτό εκπαιδευόμαστε όλο τον χρόνο στους εξής ενδεικτικά τομείς : πρώτες βοήθειες, πυροπροστασία, χρήση ασύρματων κλπ. Επίσης, δρούμε υπεύθυνα όπου μας ζητηθεί. Ανάμεσα στους συνεργάτες μας είναι φυσικά και ο ΣΕΓΑΣ , ο Ο.Α.Σ.Π., η Π.Υ, το Ε.Κ.Α.Β , η Ε.Ε.ΚΑ.Α , το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ , η Ε.Μ.Α.Κ και άλλοι.

   Οι ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ είναι Σύλλογος που  δραστηριοποιείται, εντός αλλά και εκτός των ορίων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας, από το 2004. Τα Μέλη του είναι εκπαιδευμένοι και Πιστοποιημένοι Εθελοντές στη Δασοπυρόσβεση, στις Α΄ Βοήθειες, στις Ραδιοεπικοινωνίες κ.α.

 Συμμετέχει στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις του ΣΕΓΑΣ «ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ» από το 2012 και «ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ» από το 2014, υποστηρίζοντας τους αθλητές στα τελευταία μέτρα της διαδρομής τους. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., www.ethelontesnf.blogspot.com