Ούτε η.. βροχή πτόησε τους χιλιάδες δρομείς που «πλημμύρισαν» το κέντρο της πόλης και ανάμεσα σε αυτούς 500 δρομείς από 55 χώρες του εξωτερικού. Το Κέντρο της Αθήνας είχε ατμόσφαιρα γιορτινή, όχι μόνο από τους δρομείς, αλλά και τους θεατές που - παρά την βροχή - κατέβηκαν στους δρόμους να υποστηρίξουν τους δικούς τους και μη συμμετέχοντες.

 

Ο ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων, με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής και Μεγάλο Χορηγό του Ημιμαραθωνίου Αθήνας την ERGO (Ασφαλιστική Εταιρεία) πέτυχαν και φέτος μία μεγάλη αύξηση στις εγγραφές του γεγονότος οι οποίες έφθασαν τις 21.000 (από 19.100 το 2017). Πιο αναλυτικά, οι εγγραφές στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο έφτασαν τις 6.300 (από 5.800 το 2017), στον αγώνα Δρόμου 5χλμ. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ τις 10.700 (από 9.800 το 2017), στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ. WIND τις 3.150 (από 2.800 το 2017) και στον Αγώνα 1000μ. Παιδιών, ΑμεΑ & S.O.H. CHIQUITA τις 850 (από 600 το 2017).

Η κόντρα σε υψηλό επίπεδο και τα ρεκόρ αγώνων

Το αγωνιστικό κομμάτι έκλεψε για άλλη μια χρονιά τις εντυπώσεις, τόσο με τα τρία ρεκόρ αγώνων, όσο και με το υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού που επικράτησε, καθώς και με την παρουσία πολύ νέων προσώπων στα βάθρα των νικητών.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου Δρόμου ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ήταν ο Κώστας Γκελαούζος, ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε 1 ώρα 08'.30'', το οποίο αποτελεί και ρεκόρ αγώνα, δεύτερος τερμάτισε ο ανερχόμενος δρομέας Γιώργος Τάσσης, αφήνοντας τρίτο τον έμπειρο Χριστόφορο Μερούση. Στις γυναίκες, μεγάλη νικήτρια αναδείχτηκε η Ελευθερία Πετρουλάκη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση το φαβορί Ράνια Ρεμπούλη και στην τρίτη θέση την Ντενίζ Δημάκη.

Στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ WIND νικητής αναδείχτηκε ο Μάρκος Γκούρλιας, ενώ στην κατηγορία γυναικών, πρώτη τερμάτισε η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου και μάλιστα με ρεκόρ αγώνα (10'.02").

Την ημέρα έκλεισε ο Αγώνας Δρόμου 5χλμ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ο αγώνας με τις περισσότερες συμμετοχές, αλλά και τις περισσότερες "απώλειες" σε παρουσίες και τερματισμούς λόγω της βροχής. Νικητής στους Άνδρες αναδείχθηκε ο Δήμος Μαγγίνας, ενώ στις γυναίκες η Αναστασία Καρακατσάνη, επίσης με ρεκόρ αγώνα (17'.57").

Η ανάπτυξη νέας νοοτροπίας και η νέα γενιά αθλητών

Ο ΣΕΓΑΣ με την επιλογή του πριν μερικά χρόνια να ρίξει βάρος, εκτός των άλλων, στους αγώνες δρόμου, επιδίωκε καταρχήν την ένταξη απλών πολιτών στην κοινωνία των δρομέων και στη συνέχεια την σταδιακή προσέλκυση στον κλασικό αθλητισμό και ανάδειξη ταλέντων στους δρόμους μεγάλων αποστάσεων.

Στο πέρασμα των χρόνων, μέσω των διοργανώσεων του Αυθεντικού Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου Αθήνας και της σειράς αγώνων του Run Greece, αλλά και εκατοντάδων άλλων αγώνων δρόμου σε όλη την Ελλάδα, που διοργανώνονται από το ΣΕΓΑΣ, τα σωματεία του, τους ΣΔΥ και διάφορους άλλους φορείς, εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών αποκτούν μια άλλη νοοτροπία με οφέλη στην υγεία και στη στάσης ζωής τους.

Χρόνο με το χρόνο η προσδοκία του ΣΕΓΑΣ γίνεται χειροπιαστό αποτέλεσμα και μέσα από την μαζικότητα αναδεικνύονται νέα πρόσωπα που πρωταγωνιστούν στους στίβους και στους δρόμους, όπως έγινε και στον 7ο Ημιμαραθώνιο Αθήνας. Η φετινή διοργάνωση μας έδειξε πως, εκτός από τους «συνήθεις» πρωταγωνιστές των τελευταίων ετών, και οι οποίοι κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο μέχρι και τον τερματισμό, έρχεται και μία ανερχόμενη, ταλαντούχα, νέα γενιά δρομέων, αφήνοντας τρομερές υποσχέσεις για το μέλλον.

Αυτό είναι το μεγάλο όφελος για την κοινωνία και είναι ευθύνη όλων μας, με μπροστάρη το ΣΕΓΑΣ, την αρχαιότερη Ομοσπονδία της χώρας, να μετατρέψουμε αυτό το δυναμικό και ιδιαίτερα νεανικό κοινό σε φίλους του αθλητισμού, του στίβου και μελλοντικούς πρωταθλητές.